Ittas kerékpárokosok ellen is intézkedtek a somogyi rendőrök szerdán

Egy nap alatt kilencszer intézkedtek ittas járművezetővel, köztük ötször kerékpárossal szemben a rendőrök Somogy megye útjain.

 

Az elmúlt 24 órában, 2023. január 4-én számos esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben - befolyásoltságuk függvényében - szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárás indult.

 

Az alkoholmámor Darányban súlyos balesethez vezetett. Kora délután a település belterületén, egy gyalogjárdán kerékpárral közlekedő férfi a vízelvezető árokba hajtott, ahol a fejét egy betonozott csatorna keretbe verte. A mentőszolgálat munkatársai a 41 éves férfit gerincsérüléssel vitték kórházba.

 

Annak ellenére, hogy a KRESZ nem tiltja a szeszes ital fogyasztását kerékpározás előtt, tilos kerékpározásra alkalmatlan állapotban biciklivel közlekedni! Az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő, de a közlekedési helyzetekre reagálást a legkisebb mérték is befolyásolja. Amennyiben valaki a biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban ül kerékpárra (akár szeszes ital fogyasztása miatt), akkor szabálysértést követ el.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

 

Balesetmentes közlekedést kíván a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság!

 

 …hogy mindenki hazaérjen!

Időpont: 
péntek, 2023, január 6 - 20:19

Állásajánlatok Kaposváron