Mutatjuk mi a helyzet az utakon a havazás után

Tamási és Nyékládháza térségében intenzíven esik a hó, Komárom-Esztergom, Pest, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok valamint az Északi-középhegységben havazást jelentettek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében esik az eső. A Duna-Tisza közén és az Alföld nagy részén havas eső és hószállingózás jellemző.

 

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata Komárom-Esztergom és Pest vármegye északi részén valamint Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, illetve Kiskőrös és Gyomaendrőd térségében latyakos, a Duna-Tisza közén és az Alföldön vizes, sónedves. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyében száraz a burkolat.

 

Az országban jó látási viszonyok mellett lehet autózni, viszont Esztergom, Dunaújváros, Szigetszentmiklós, Miskolc és Nyékládháza térségében 100 és 300 méter közötti a belátható út hossza.

 

Viharos (60 km/h) erejű széllökéseket mértek Tapolca térségében. Nagycenk, Sárvár és Veszprém térségében pedig közepes (30-39 km/h) erejű a szél erőssége. Az ország többi részén szélcsend van, elszórtan gyenge a légmozgás.

 

A hőmérséklet -3 és +2 fok között változik.

 

(Forrás: Magyar Közút és MKIF mérnökségei)

 

 Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.01.21. szombat éjfélig

Pénteken a Dunántúl déli felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű megmaradó (tapadó) hó. A Dunántúlon jellemzően lepel-2 cm, északon 2-3 cm, olvadozó hóréteg is kialakulhat (a magasabb térszíneken ennél több is összegyűlhet). A péntekről szombatra virradó éjszaka során a Kisalföld térségében is megjelenhet vékony friss hóréteg, amely várhatóan szombat napközben elolvad. Szombaton napközben ismét a Dunántúl déli felében alakulhat ki 1-2 cm körüli friss (tapadó) hóréteg, amely várhatóan olvadozni fog. A péntek délutáni, esti órákban az északias szelet a Bodrogközben 70 km/h körüli széllökések is kísérhetik.

Állásajánlatok Kaposváron