Kidőlt fák, letört ágak akadályozzák a vasúti közelekdést Somogyban

  Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a forgalmat, több szakaszon szünetel a közlekedés.

 

A vonatok várakozásra kényszerülnek, helyenként pótlóbuszokra kell átszállni, az eljutási idő jelentősen megnő, akár többórás késések is kialkaulhatnak.

A Mávinform közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy szombat reggel fakidőlés miatt leszakadt a felsővezeték Dombóvár alsó és Csoma-Szabadi között. A helyreállítás délre történt meg, ezért Dombóvár és Kaposvár között pótlóbuszokat állítottak forgalomba.

Jákó-Nagybajom és Beleg között is fakidőlés miatt szünetelt a forgalom délelőtt.

Kaposvár és Somogyszob között feszültségkimaradás miatt szünetelt a közlekedés szintén a délelőtti órákban, illetve Somogyszob és Nagyatád között fakidőlés akadályozta a forgalmat.

Szombat délután egy fa dőlt a felsővezetékre Balatonszentgyörgy és Keszthely között, ezért ezen a szakaszon pótlóbuszokat állítottak forgalomba, majd dízelvontatással újraindulhatott a vonatközlekedés, 

A vasúttársaság kéri az utasoktól, hogy a meteorológiai riasztás miatt a katasztrófavédelem által közzétett felhívásnak megfelelően lehetőleg ne induljanak útra. A dunántúli vonalakon a vasúttársaság szakemberei a katasztrófavédelemmmel közösen folyamatosan végzik a kárelhárítást, de a vonatközlekedésben jelentős fennakadások vannak.

Utazás előtt mindenképp érdemes tájékozódni a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál.

Állásajánlatok Kaposváron