Megbontott tetők, kicsavart fák - a tűzoltók még vasárnap is dolgoztak Somogyban

Vasárnap reggel folytatódott a szombati szélvihar okozta károk felszámolása.

Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a mentőszervezetekkel kiegészülve a szolgálatváltást követően újra munkába állították a motorfűrészeket. A legtöbb helyen villanyvezetékre dőlt fák eltávolítását végzik a somogyi egységek.

 

Tab és környékén is épületekre, útra és vezetékekre dőlt fák eltávolításán dolgoznak reggel óta a tabi önkormányzati tűzoltók. A szél által kicsavart fák, letört faágak a közúti és a gyalogos közlekedést is akadályozták, de a tűzoltók igyekeztek a lehető leggyorsabban felszámolni az eseteket és valamennyi bejelentés helyszínére odaérni. 


Kadarkúton ma is megrongált tetők, udvarba, kerítésre és lakóházakra dőlt fák ledarabolásához kérték a város tűzoltóinak segítségét. 


Barcs környékén is megbontotta a tetőket a szél és fákat csavart ki a földből temetőben, köztereken, valamint lakóházak udvarán. A kidőlt fák kerítéseket, háztetőket rongáltak meg. Az egységek fáradhatatlanul dolgoznak az esetek felszámolásán. Egymás után kapják a műveletirányítási központtól a címeket, ahonnan segélykérő hívás érkezett.  


Barcstól Siófokig, Kaposvártól Marcaliig, de Nagyatád környékén sincs szinte olyan település, ahol ne lenne szükség tűzoltói beavatkozásra. A tűzoltók a társszervekkel közösen dolgoznak a károk felszámolásán. 

Időpont: 
vasárnap, 2023, február 5 - 20:40