Enyhül az idő Somogyban, a hétvégén megszűnik a nagy hideg

Somogy megyében, szombaton egy mérsékelt meleg-, majd estétől egy gyenge hidegfront érkezésének hatására az eddiginél változatosabb, felhős idő lesz jellemző.

Délelőtt észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, legtovább délen várható napsütés.

A felhőzetből a késő délutáni órákban északon előfordulhat hószállingózás, gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék. Jelentős mennyiségű csapadék nem érkezik.

A kissé megélénkülő nyugatias szél hatására már érezhető enyhülés kezdődik. A nyugati térségben várható a legenyhébb, míg északkeleten a leghidegebb idő.

Este és éjjel többnyire erősen, illetve változóan felhős égbolt ígérkezik. Elszórtan, de elsősorban keleten valószínű gyenge vagy mérsékelt, vegyes halmazállapotú csapadék, illetve kisebb havazás. A Dunántúlon kisebb eső lehet. Jelentősebb mennyiség nem valószínű, de keleten, foltokban átmenetileg kialakulhat hólepel.

Az ország nyugati felén, a délnyugati országrész kivételével megerősödik az ÉNY-i szél. A minimum hőmérséklet közel 10 fokkal magasabban alakul az eddigiekhez képest.

 

Vasárnap délelőtt várhatóan lecsökken a felhőzet, és naposra fordul az idő. Az időszakos, mérsékelt felhősödésekből azonban elvétve, elsősorban a Dunántúlon előfordulhat kisebb záporeső.

Eleinte a Dunántúlon élénk, erős ÉNY-i szél fúj, de délután ez jelentősen mérséklődik. Átmenetileg a Tiszántúlon is megélénkül az É-ias szél. Tovább enyhül az idő, a kora déluráni órákban nyugaton már megközelíti a +10 fokot a maximum hőmérséklet.

Éjszaka csillagfényes, csapadékmentes, szélcsendes időre számíthatunk, többfelé gyenge faggyal.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel 3,

vasárnap délután 9,

hétfő reggel 0 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Hétfőn szélcsendes, nagyobbrészt napos, helyenként, főként keleten átmenetileg felhősebb időszakok is várhatók. Reggel, délelőtt lehet néhol párásság, ködfoltok, majd ezek általában megszűnnek. Csapadéktól nem kell tartani. Folytatódik az enyhülés.

- Kedden egy gyenge hidegfront hatására kissé megélénkül az É-i légmozgás. Hatására csökken a levegő nedvességtartalma, többnyire derült, zavartalan napsütéses idő valószínű. Már +10 fok köré emelkedhet a maximum hőmérséklet az ország nyugati felén. Keleten is jelentősen megenyhül, de ott a nyugatihoz képest hűvösebb idő valószínű.

- Szerdán és csütörtökön is túlnyomóan derült időjárás a legvalószínűbb, gyenge légmozgással, a hőmérséklet pedig kellemesen enyhének ígérkezik, igazi tavaszi időben lehet részünk. A reggeli, délelőtti órákban néhol nem zárható ki köd.

Állásajánlatok Kaposváron