Tavasz lesz hétvégén, akár 17-18 fok is lehet

Szombaton délelőtt  borongós égbolt várható, míg délután már időnként és helyenként, de elsősorban a nyugati országrész felett szakadozottabbá válhat a felhőzet, és előbukkanhat a nap is.

 

Az éjszakai fagyok megszűnnek, kifejezetten enyhe lesz mind a szombatra, mind a vasárnapra virradó hajnal, a szelesebb tájakon nem csökken majd 10 fok alá a hőmérséklet. A nappali órákban pedig igazi tavaszi időre van kilátás, országszerte 10, főként szombaton több helyen 15 fok fölötti maximumokkal. Akár 17-18 fok is lehet szombaton.

A szél azonban csökkenti a hőérzetünket.

Vasárnap akár a korábbi országos melegrekord (18,2 fok, Pécs - Mecsekalji, 1955) is veszélybe kerülhet. Vasárnap sem lesz hideg, ekkor 10 és 16 fok között tetőznek majd a maximumok. 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután 14,

szombat reggel 7,

szombat délután 13,

vasárnap reggel 6 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap egy újabb ciklon meleg-, majd hidegfrontja érheti el hazánkat. Erősen szeles, erősen felhős, szórványosan kisebb esőkkel, záporokkal tarkított időre van kilátás. 

- Hétfőre előreláthatólag csökken a hőmérséklet is, és a felhőzet is, naposabbra fordulhat az idő. Azonban néhol előfordulhatnak kisebb záporok.

 

 

 

Állásajánlatok Kaposváron