Megújul a kaposvári Közgaz és a Könyvtár épülete is

- Gyorsított ütemben valósítja meg energetikai beruházásait Kaposvár a magas energiaárak miatt - mondta a város polgármestere a somogyi megyeszékhelyen kedden.

    Szita Károly sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy idén 2,3 milliárd forintot költenek a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum, a KSZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskola, a levéltár, valamint a Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár korszerűsítésére.

    A fejlesztés az ingatlanok hőszigetelését, nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer és a világítás megújítását foglalja magában - tette hozzá.

    A településvezető szólt arról is, hogy további egymilliárd forintot fordítanak a közvilágítás, a Virágfürdő, a sportcsarnok korszerűsítésére.

    A munkálatoktól a fűtési és a villamosenergia-költség jelentős csökkenését várják - tette hozzá.

    A politikus kitért arra, őszre elkészül a városi zöldfűtőmű, amely a földgázt kiváltva faapríték felhasználásával biztosítja a hőenergiát és a meleg vizet a távfűtött épületekben.

    Szita Károly emlékeztetett: Kaposvár évekkel ezelőtt célul tűzte ki, hogy kiszolgáltatottságát mérsékelve 2030-ra a lehető legnagyobb energiafüggetlenséget éri el, az ehhez kapcsolódó projektek felgyorsítását az orosz-ukrán háborúval összefüggésben az "egekbe szökő villamosenergia- és gázárak" tették szükségessé.

    Kaposvár idén a tavalyinál 3 milliárd forinttal kénytelen többet költeni intézményei fűtésére és világítására - mutatott rá a polgármester.

MTI

Időpont: 
csütörtök, 2023, március 16 - 19:17

Állásajánlatok Kaposváron