Vihar - kidőlt fák, leszakadt vezetékek akadályozzák a közlekedést Somogyban

- Országszerte kidőlt fák, leszakadt vezetékek akadályozzák a közúti és vasúti közlekedést a viharos szél miatt. Az időjárás már több közúti balesetet is okozott.

   

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel azt közölte, hogy a szélsőséges időjárás elsősorban a nyugati országrészben okoz gondokat, ám délutánra a fővárost is elérte. A tűzoltók hétfőn délután vasúti sínekre, közutakra kidőlt fák, leszakadt ágak és elektromos vezetékek eltávolításához vonultak ki számos helyszínre.

       Somogy vármegyében, Somogymeggyes és Kapoly között fa dőlt a sínekre, ez a vasúti közlekedést akadályozta.

        Az Útinform honlapján azt írta, hogy az M7-es autópályán, a Kőröshegyi völgyhídon, Letenye felé egy kamion felborult, állt a forgalom.

    A viharos időjárás a vasúti közlekedésben is fennakadásokat okoz. A Mávinform azt közölte, hogy a viharos erejű  szél több helyen is akadályozza a vonatközlekedést, felsővezeték sérült meg, fák dőltek a vasúti pályára.

    A dél-balatoni vonalon, Balatonszárszó és Balatonboglár között szünetetl a forgalom, mert Balatonszemes állomáson kidőlt egy fa. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon jelentősen, 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre kell számítani.

    Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomások között Kiskorpádnál fa dőlt a felsővezetékre, emiatt átmenetileg szünetelt a vonatforgalom. Az érintett szakaszon pótlóbuszok szállították az utasokat. 19 órára elhárították a felsővezetéki hibát Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomások között, újraindult a vonatforgalom. Éjszakáig helyreállhat a menetrend a Dombóvár–Gyékényes vonalon.

        Az előrejelzés szerint az esti, éjszakai órákban ideiglenesen kissé csillapodik a légmozgás, majd kedden a délelőtti óráktól ismét viharossá fokozódik az északnyugati szél, amely kedd estétől fokozatosan veszít erejéből.

MTI

Fotónk illusztráció.

Állásajánlatok Kaposváron