Kamion pótkocsiját és mobilgarázst is felborított a szél Somogyban

A viharos szél még kedden is munkát adott a somogyi tűzoltóknak. Mintegy húsz alkalommal riasztották az egységeket útra, kerítésre és épületre dőlt fa miatt.

A hajnali órákban egy kamion rakomány nélküli pótkocsiját borította fel a szél a kőröshegyi Völgyhídon. A siófoki hivatásos tűzoltók közreműködtek a jármű műszaki mentésében. Kamionmentő segítségével kerekeire állították a pótkocsit, ezután indult meg újra a forgalom a sztrádán. Az eset során senki sem sérült meg. 

Főként a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók segítségét kérték napközben kerítésre, épületre és közútra dőlt fák eltávolítása miatt. Kaposmérőben sikerült megóvni egy lakóházat az udvarán álló fenyőfa rombolásától. A huszonöt méter magas fenyő a szél következtében megdőlt és veszélyt jelentett az épületre.  A kaposvári hivatásos tűzoltók és a KÖTÉL Egyesület önkéntesei alpintechnika segítségével darabolták le a fát. 

Kerekiben feldöntött egy fémből készült mobilgarázst a szél és a kerítésnek csapta. A siófoki hivatásos tűzoltók elemeire bontották az építményt, megelőzve, hogy a szél újra felemelje és az balesetet okozzon. 

Igazgatóságunk felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy:

Heves szél esetén az ajtókat, ablakokat gondosan zárják be! Az ablakpárkányra kihelyezett tárgyakat, virágládákat átmenetileg tegyék biztonságos helyre! 

Ne parkoljanak a gépjárművekkel fák alá, ahol a letört faág kárt okozhat!

 

Ugyanakkor gyalogosként közlekedve is számítsanak a szél által a magasból lesodort, leeső tárgyakra, kisebb-nagyobb faágakra! Kerüljék azokat a helyszíneket, ahol ilyen veszélyekkel kell számolni!

Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket észlel, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot!

 

Fotó: Kaposvár HTP

Időpont: 
szerda, 2023, március 29 - 15:33

Állásajánlatok Kaposváron