Szeles, esős és hűvös lesz a húsvéti hosszú hétvége

Somogy megye térségében, csütörtök éjszaka, a nyugati határszélen mérsékeltebben, de az ország zömében erősen felhős, keleten borongós idő lesz. 

 

Már csak a Dunántúl középső térségében fúj erősebb szél, másutt legyengül a légmozgás. Mérséklődik a fagyveszély, várhatóan csak foltokban, nagyobb eséllyel a nyugati országrészben hűl 0 fok alá a levegő.

 

Nagypénteken, az ország túlnyomó részén borongós, csapadékos idő várható, csak a nyugati, délnyugati határszélen lehet vékonyabb a felhőzet, ott esetleg szűrt napsütés is előfordul.

A reggeli, kora délelőtti időszakban, északkeleten és az Északi-középhegységben még havazás, másutt gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék a valószínűbb.

A Dunántúlnak inkább csak a keleti (Duna felőli) területén fordul elő vegyes halmazállapotú szemerkélés, nyugaton csapadékmentes idő a valószínűbb.

Általában +10, de északkeleten csak +3, délnyugaton +13 fok körüli maximumok várhatók.

Éjszaka szélcsendes, borongós időben országszerte lehet kisebb eső, szemerkélés.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 2,

péntek délután 10,

szombat reggel 4 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Nagyszombaton előreláthatólag borongós idővel indul a nap szórványosan kisebb esőkkel, záporokkal, a hegyekben vegyes halmazállapotú szemerkélésekkel. Napközben, északnyugat felől vékonyodhat a felhőzet, itt-ott a nap is átszűrődhet, de csak átmeneti napsütésben lehet bízni. Délutánra csökken a csapadékhajlam, de elvétve ekkor sem kizárt szemerkélés, futó zápor. Gyenge marad a légmozgás. Hideg lesz napközben 5-9 fok valószínű.

Húsvét napjain többfelé takarhatják felhők a napot, de már naposabb tájakkal is találkozhatunk. Helyenként eső, zápor előfordulhat. Hétfőn többfelé élénk, nyugaton erős lehet az északias szél. Vasárnap 8 és 13, hétfőn 11 és 17 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

 

Állásajánlatok Kaposváron