Flórián napját ünnepelték a somogyi tűzoltók

 

Főhajtással kezdődött a Flórián napi ünnepség ma, Toponáron.

A tüzes mesterséget művelők - tűzoltók és kéményseprők – rótták le kegyeletüket védőszentjük szobra előtt. Az ünnepi megemlékezés a Szivárvány Kultúrpalotában folytatódott, ahol a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő KÖTÉL Egyesület tagjait is köszöntötték.

 

„Flórián élete és halála megmintázza azt az elkötelezett hivatástudatot, amelynek alapja a munkába vetett hit és a hagyományokhoz való ragaszkodás. A hősiesség, a bátorság, az önfeláldozás, a bajtársiasság az új évezred tűzoltóinál szakmai tudással, gyakorlati tapasztalattal és hivatástudattal párosul. Ők azok, akik szembeszállnak tűzzel, vízzel, a természeti erőkkel. Számos emberi életet és sokmilliárdos értéket mentenek meg. A tűzoltók társadalma már sokszor bizonyította honfitársainknak, hogy rájuk mindig számíthatnak a bajban” – hangzott el a toponári megemlékezésen, ahol a helyi óvodások adtak műsort. Ezt követően a jelenlévők fejet hajtottak a „tűz katonájának” szobránál és elhelyezték a tiszteletadás koszorúit.

 

A Szivárvány Kultúrpalotában zajló ünnepségen Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke mondott köszöntő beszédet, majd Biró Norbert vármegyei közgyűlési elnök és Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere köszönte meg a KÖTÉL Egyesület tagjainak a város biztonságának megteremtésében végzett tevékenységüket. Az alpolgármester a Kaposvár 150 éves emlékzászlóval is megajándékozta a Bodó László vezette egyesületet. 

 

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott köszönetet a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő KÖTÉL Egyesületnek, amelynek tűzoltói nem csupán Kaposváron, hanem Somogyban, mi több az ország számos pontján, sőt nemzetközi szinten is helyt álltak az elmúlt években. 

 

Ide kattintva olvasható a díjazottak névsor. Gratulálunk!!!

 

Fotó: Kováts Dávid tű. őrm. - Kaposvár HTP

Időpont: 
péntek, 2023, május 5 - 18:08

Állásajánlatok Kaposváron