Esős lesz a hétvége, Somogyra riasztást is kiadtak zivatarok miatt

 A szél élénk, időnként erős lesz, a hőmérséklet csúcsértéke pedig általában 13 és 21 Celsius-fok között alakul a hétvégén- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

    

     Szombaton délután, este az ország déli, délnyugati felén elégségesek a feltételek helyenként zivatarok kialakulásához. Egy-egy intenzívebb zivatar a déli tájakon lehetséges. Itt a zivatarokhoz jobb eséllyel társulhat 60 km/h feletti szél, 20 mm-t elérő csapadék, illetve jégeső. A keleti, délkeleti szél élénk lesz. Hajnalban 7 és 12, délután 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

    Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon kezdetben még vékony lehet a felhőtakaró, ott szűrt napsütés is valószínű. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Estefelé délnyugat felől csökken a felhőzet, és megszűnik a csapadék. A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban többnyire 7 és 12, délután 13 és 22 fok között valószínű.

MTI

 

Állásajánlatok Kaposváron