Napsütés, nyárias meleg várható a hétvégén, a Balaton 21-22 fokos

Tavaink vize már 21, 22 fokos, szombaton viszont a csúcsérték is lesz, ahol hasonló értéket vesz fel.

Emellett alapvetően kellemes, napos időre számíthatunk a hétvége folyamán kevés záporral, erős vagy nagyon erős UV sugárzással.

 

Szombaton egy hidegfront mögött az ország nagy részén sok napsütés várható, legfeljebb kezdetben nyugaton, délnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé szeles időben lesz részünk, keleten, északkeleten sok helyen erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet. Hajnalban 9-16, napközben 21-27 fok várható.

 

Vasárnap a napos időt nyugaton és keleten, délkeleten zavarhatja több gomolyfelhő, ezeken a tájakon zápor, néhol zivatar előfordulhat. Általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, helyenként az északnyugati részeken élénkülhet fel. Friss lesz a hajnal, 6 és 13 fok közé hűl le a levegő. Délután 22-28 fokot mérhetünk.

 

Hétfőn eleinte elvétve fordul elő zápor, néhol zivatar, majd délután délnyugat felől kezd növekedni a felhőzet, és a Dunántúlon, a középső és déli tájakon többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti-délkeleti szél helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakulhat.

 

Kedden sok felhő lesz felettünk és az északkeleti tájakat leszámítva többfelé számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Helyenként élénk, zivatarok környezetében erős, viharos lehet a szél. 20 és 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Állásajánlatok Kaposváron