Vasárnaptól érkezik a kánikula, 33-34 fok is lehet a héten Somogyban

Somogy megyében, vasárnap kánikulával lehet számolni,alapvetően derült, illetve napos idő lesz a jellemző, de néhol átmeneti mérsékelten felhős időszakok is lehetnek.

 

Nem lesz jelentős a légmozgás: délkeleten mérsékelt, másutt gyenge szél várható. Napközben 30 és 35 fok közötti csúcsértékekre számíthatunk. Estére a csapadék mindenütt megszűnik, kellemes, nyugodt időre készülhetünk.

 

Hétfőn szinte felhőtlen, ragyogóan napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Helyenként élénk lehet az északias szél. Hajnalban 17-22 fok várható. Délutánra 30 és 35 fok közé melegedhet a levegő.

 

Keddtől péntekig előreláthatólag kitart a kánikula.

Nagyrészt napos, igazi nyaralóidő várható. Kedden csapadék nem valószínű, de szerdától ismét előfordulhat helyenként záporeső, zivatar. Ebben az időszakban átmenetileg erősebben felhős területekre is számítani lehet, de nagyon meleg lesz,  33-35 fokos csúcsértékek a legvalószínűbbek. A légmozgás általában gyenge marad, de zivatarok környezetében megerősödhet. Péntek éjszaka egy hidegfront érheti el hazánkat, mely úgy néz ki, hogy véget vet a nagy melegnek.

 idokep.hu, eumet.hu, met.hu

Állásajánlatok Kaposváron