Nyárias, kellemes időnk lesz a hosszú hétvégén Somogyban

Somogy megye térségében pénteken is marad az országon belül is jelentősen eltérő hőmérsékletet és változékony időjárási helyzetet okozó ciklon.

Délen és a középső országrészben szokatlan enyheségre lehet készülni mind a hajnali, mind a délutáni időszakban.

Helyenként viharos lökésekkel kísért DDNY-i szél fúj. Északnyugaton a 80-90 km/h-t is elérhetik a legerősebb széllökések.

Változóan felhős-napos idő várható.

Szórványos záporesőre kora reggel a keleti megyékben, míg a nappali időszak előreláthatólag többségében esőmentesen telik.

Éjszaka is erős lökésekkel kísért DDNY-i szél fúj.  A változó, időről-időre szakadozott, majd vastagodó felhőzetből eleinte délnyugaton, majd a középső országrészben, hajnalban pedig már inkább a keleti, délkeleti területeken valószínű szórványosan kialakuló záporeső. Átmeneti hevesebb góc, esetleg zivatar is előfordulhat.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 16,

péntek délután 27,

szombat reggel 15 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

Szombaton az évszakos átlagnál jóval enyhébb napra van kilátás. Marad az élénk, helyenként erős DDNY-i szél és a változóan felhős-napos égbolt szórványosan kialakuló záporokkal. A déli és keleti országrészben zivatarok is előfordulhatnak.. Napközben 20 és 28 fok közé melegszik a levegő, keleten lesz melegebb az idő.

Vasárnap a változóan napos-felhős időben már csak helyenként alakulhat ki átmenetileg eső, zápor. Reggelre viszont többfelé képződhet pára, köd. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Délután 18 és 25 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően sok napsütésre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható. Csak néhol nyugaton élénkülhet meg a szél. Délutánra 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő. Kedden már több felhő lehet az égen, de csak néhol északon fordulhat elő átmenetileg kisebb eső. A délies szél többfelé megélénkül, nyugaton megerősödik. Napközben 17-26 fokot mutathatnak a hőmérők, északon, északkeleten várható a hűvösebb idő.

 

Állásajánlatok Kaposváron