Így változik az ügyeleti rendszer Somogyban november 1-től

Somogyban 2023.NOVEMBER 01-i dátummal az eddigi ügyeleti struktúra helyét az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) által szervezett ÚJ ÜGYELETI RENDSZER veszi át.

A tervek szerint a következőképp fog működni:

1. HÁZIORVOSI ÜGYELET:

- Hétköznap 16.00 órától - 22.00-ig

- Hétvégén és ünnepnapokon: 08.00 órától - 14.00-ig

a megszokott háziorvosi ügyelet lesz a következő helyeken: Kaposvár - Siófok - Tab - Balatonboglár - Marcali - Nagyatád - Barcs - Csurgó telephellyel

 

2. OMSZ ÁLTAL NYÚJTOTT ÜGYELET:

Hétköznap este 22.00 órától ill. hétvégén délután 14.00 órától csak az alábbi ügyeleti pontokon lesz - már az OMSZ által - nyújtott ügyeleti ellátás: Kaposvár - Siófok - Marcali - Nagyatád.

 

3. GYERMEKORVOSI - specifikus - ÜGYELET: csak Kaposváron (!) lesz a háziorvosi ügyeleti időpontokkal megegyező időintervallumokban.

 

4. Az általánosan hívható ÜGYELETI TELEFONSZÁM: 1830 - ra változik

 

A mentőszolgálat azt javasolja, hogy ha éjjel van szükség orvosi segítségre, mielőtt bárhova elindulnánk hívjuk a 1830-as segélyhívó számot. A hívásokat egy olyan szakember fogadja, aki akár szakorvost is be tud vonni egy telefonos tanácsadásba, de szükség esetén mentőautót vagy ügyeleti kocsit küld a helyszínre. Somogyba 7 a mentőautókéhoz hasonló színű ügyeleti kocsi kerül.  

  

Állásajánlatok Kaposváron