Pénteken kiadós esőre, a hétvégén változékony időre számíthatunk Somogyban

Pénteken nyugat felől egy hidegfront hoz esőt, záporokat, helyenként zivatart.

Délután a front mögött nyugat, délnyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Sokfelé erős, viharos lesz a légmozgás. 

 

Szombaton, délelőtt még alapvetően felhős idő lesz országszerte. A Dunántúl térségében elszórtan, de többfelé előfordul gyenge vagy mérsékelt eső, zápor. Másutt nem valószínű említést érdemlő csapadék.

Délután kelet felé elvonul, érezhetően csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Változóan napos-felhős égbolt válhat a jellemzőbbé. Napközben általában gyenge vagy mérsékelt lesz a D-ies légmozgás, majd estétől nyugaton felerősödik. 

Nyugaton délutántól feltámad a délies szél. A hajnali 1-8 fokot követően napközben 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek délután 14,

szombat reggel 6,

szombat délután 12,

vasárnap reggel 9 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Vasárnap újabb NY-K irányban átvonuló ciklonnal érkező meleg-, majd hidegfrontra, szórványosan heves esőket, zivatarokat is adó csapadékmezőre, erősen szeles időre van kilátás.

- Hétfőn, kedden  már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de –változóan napos-felhős idő a legvalószínűbb, de időszakosan, erősebb felhősödésekből ezen a napon is előfordulhat záporeső. A légmozgás mérsékeltnek várható.

 

idokep.hu, eumet.hu

Állásajánlatok Kaposváron