A hegyekben eshet a hó, de Somogyban csak esőre és szélre számíthatunk

Somogy megye térségében: szerdán egy erőteljesebb hidegfront alakíthatja az időjárást.

Napközben változóan felhős-napos időben lesz részünk, helyenként eső, zápor továbbra is kialakulhat, néhol akár az ég is megdörrenhet. Egyre többfelé megélénkül, megerősödik a nyugati, északnyugati szél, a Dunántúl északkeleti részén és a középső tájakon viharos széllökésekre is számítani kell. Napközben 11-17 fokra van kilátás.

 

Csütörtökön alapvetően napos idő várható, az időnként megnövekvő felhőzetből legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol gyenge eső, zápor. Délelőtt frontmentes nap várható, de délután egy melegfront érkezik a térség fölé a magasban.A Dunántúlon a déliesre forduló, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban -2 és +6, délután 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Pénteken sok lesz a felhő fölöttünk és többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A magasabb hegycsúcsokon estétől vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt. Mérsékelt, több helyen élénk lesz a délies szél, délutántól pedig megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél a Dunántúlon. A csúcshőmérséklet 7 és 13 fok között alakulhat.

 

Szombaton kifejezetten szeles időre van kilátás, többfelé viharossá fokozódhat az északnyugti szél. A Dunántúlon lehet naposabb, keleten felhősebb idő, ott még eső, a hegyekben havas eső, kisebb havazás is előfordulhat, míg a Dunántúlon helyenként lehetnek záporok, hózáporok. Hideg lesz, napközben is csak 3-9 fok valószínű.

 

Vasárnapra előreláthatólag legyengül a szél. Délelőtt változóan napos-párás-fátyolfelhős időre van kilátás, majd délután már erősebb felhősödések várhatóak csapadék érkezése nélkül.

Állásajánlatok Kaposváron