Riasztást adott ki Somogyra a meteorológiai szolgálat havazás miatt

 

   Az előrejelzés szerint estétől nyugat felől a csapadék halmazállapota egyre inkább havazásra vált, tartós havazás kezdődik a Dunántúlon.

Somogyban 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó is hullhat. Szerda estig a legtöbb hó várhatóan a Bakony-Mecsek vonalában hullhat, síkvidéken 5-15 centiméter, de a Somogyi-dombság és a Dunántúli-középhegység - kiemelten a Bakony - területén 20-30 centiméter vastag hóréteg is kialakulhat.

    Szerda este a középső országrészben - beleértve a főváros térségét is - kell havazásra számítani, a magasabban fekvő részeken több mint tíz centiméteres hóréteg is összegyűlhet - írták.

    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról és az aktuális útviszonyokról.

    Arra is figyelmeztettek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra. Azt kérték, ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot vagy használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

MTI

Állásajánlatok Kaposváron