Liftbe szorult lakók Kaposváron, autótűz Segesden - ez történt a hétvégén

 

Tizenhárom tűzeset mellett hat műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

Meggyulladt a száraz aljnövényzet péntek délután Szenyéren. A magas fűben gyorsan terjedtek a lángok, amelyet a böhönyei önkormányzati tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt elfojtani. A tűz nem érte el a Petőfi utca házainak udvarát, így az ott tartott állatok sem sérültek meg. 


A hétvége folyamán még tíz alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat szabadtéri tűzesetekhez egyebek mellett Andocsra, Lengyeltótiba, Kaposvárra és Hácsra.  

 

Zselickisfaludon és Siófokon háztartási hulladékot égettek, ami tilos, ezért a tűzoltók mindkét esetben felszólították a tűz gyújtóját a szabályok betartására.  

 

Menet közben füstölni kezdett, majd kigyulladt egy személygépkocsi szombaton Segesden, a Kossuth utcában. A sofőr, amikor észlelte a füstöt, félre állt az autóval, de mire a nagyatádi hivatásos és segesdi önkéntes tűzoltók a helyszínre értek, a jármű teljes terjedelmében égett. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. 

 

Vasárnapra virradó éjjel az Enyinghez tartozó Kabóka-pusztán nagy mennyiségű hulladék égett egy lakóház udvarán. A tűz megperzselte az épület tetőszerkezetét és megolvadtak az ablakpárkányok. A lángokat a siófoki hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók fojtották el, akik ezt követően megbontották a ház tetőszerkezetét izzó gócok után kutatva. 

 

Liftbe szorult három lakó vasárnap délután Kaposváron, a Honvéd utca egyik tízemeletes épületében. A földszint és az első emelet között akadt el a felvonó, amelynek ajtaját sikerült a város hivatásos tűzoltóinak egy speciális kulccsal kinyitni és kimenteni a bent rekedteket. Az eset során személyi sérülés nem történt. 


Hídfejnek ütközött egy személyautó vasárnap este Inkén. A gépjárműben ketten utaztak, a mentők egy sérültet szállítottak kórházba. A műszaki mentést a böhönyei önkormányzati tűzoltók végezték.

Időpont: 
hétfő, 2024, április 8 - 14:26

Állásajánlatok Kaposváron