Veszélyjelzést adtak ki szerdára - viharos széllel érkezik a hidegfront

A késő esti órákban északnyugat felől egy hidegfront érkezik és vonul át szerdán hazánkon.

A hidegfront érkeztével szerda hajnaltól északnyugatira fordul a szél, amelyet a Kisalföldön, és a Dunántúl északi felében viharos, olykor akár erősen viharos széllökések is kísérhetnek. A széllökések erőssége várhatóan a kora délutáni órákig éri el a csúcspontját, majd fokozatosan veszít erejéből. A legnagyobb lökések a 70-85 km/h- át érhetik el (magasabban fekvő területeken egy-egy 90 km/h körüli széllökés sem kizárt).

Szerdán sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést, napközben  vastagodni kezd a felhőzet. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 14-20 fok lesz.

 

Csütörtökön a Dunántúl fölött lehet több fátyol- és gomolyfelhő, de csapadék itt sem várható. Kora reggel 7 és 13, napközben 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet.

 

 

Pénteken sok napsütés ígérkezik, délután növekszik meg észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk lehet. Délután 21-26 fok valószínű.

met.hu, idokep.hu

Állásajánlatok Kaposváron