Vasárnap újra többfelé elérhetjük a 30 fokot

 

A korábbi melegrekord is könnyen megdőlhet, majd jövő hét elején 180 fokos fordulatot vesz az időjárás.

Somogy megye térségében: Pénteken marad az É-i irányú, általában gyenge vagy mérsékelt légmozgás.Országszerte napsütéses, kellemes hőmérsékletű időnk lesz. A délután folyamán itt-ott fátyolfelhőzet szűrheti a napsugarakat.

A déli országrészben lesz melegebb, ott a maximum hőmérséklet ismét meghaladhatja a 25 fokot.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 10,

péntek délután 21,

szombat reggel 11 fok körül alakul.

 

:

- A hétvégén nyárias jellegű időre készülhetünk. A nappali hőmérséklet többnyire 25 fok közelébe,k. Túlnyomórészt napos idő várható, de időnként és helyenként mérsékelt erősségű felhősödések zavarhatják meg a napsütést. Csapadék érkezése továbbra sem valószínű. Vasárnap délnyugatira forduló áramlással még melegebb levegő érkezik fölénk, szinte az egész országban meghaladjuk majd a 25 fokot, többfelé a 30 fokot is megközelítheti, illetve elérheti a hőmérséklet.

 

- Hétfőn napközben élénk, néhol felerősödő DNY-i széllel még enyhébb levegő érkezhet az ország térségébe. A nap nagyobb részében napsütéses, nyárias időre van kilátás. A délutáni időszakban azonban hidegfront érheti el az országot északnyugat felől. Előreláthatólag a késő délutáni, esti óráktól, az északnyugati, majd a dunántúli megyékben ÉNY-ira fordul a szél, megnövekszik a felhőzet melyből elszórtan záporok is kialakulhatnak. 

- Keddre, szerdára és csütörtökre - még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de - hidegfronttal érkező jelentős lehűlés és erősen szeles idő mellett kiadósabb eső érkezése is körvonalazódik.

 

Állásajánlatok Kaposváron