Elözönlötték a gyerekek a somogyi tűzoltóságokat vasárnap

Tárt kapukkal fogadták a somogyi tűzoltók a gyerekeket május utolsó vasárnapján.

Délelőtt tíz órakor már gyerekzsivajtól voltak hangosak a tűzoltólaktanyák.


Káresetek során készült fotókon és a híradásokban látják legtöbben a tűzoltókat, gyereknapon azonban bárki személyesen is találkozhatott az életmentőkkel. Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók is mindent megtettek annak érdekében, hogy kicsiknek és nagyoknak felejthetetlenné tegyék az idei gyereknapot.

Tüzet olthattak, tömlőt guríthattak, magukra ölthették a tűzoltók védőruháját, szemügyre vehették a gépjárműfecskendőket. Sőt egy-egy próbariasztás során szemtanúi lehettek annak is a látogatók, hogy a tűzoltók két percen belül teljes védőfelszerelésbe öltőzve képesek elhagyni a laktanyát, ha bajba jutotthoz sietnek. A laktanyában vetített kisfilmeken keresztül bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapjaiba, közelebbről megismerkedhettek a tűzoltási és műszaki mentési feladataikkal. 


A siófoki szertár aszfaltját krétával varázsolták színesebbé a gyerekek, de a legnagyobb népszerűsége a habpartinak volt.

Marcaliban a laktanyában és a Kék lámpások napján is találkozhattak a város tűzoltóival a gyerekek. Kaposváron a tűzoltási feladatokban akarta kipróbálni magát minden gyermek.

Sor kígyózott a puttonyfecskendő mögött, ahogy az interaktív falnál is, ahol egy tűzoltót kellett feljuttatni egy lángoló épület tetejére, majd elfojtani a tüzet. Nagyatádon szintén a tűzoltók bőrébe bújhattak a fiatalok.

Egymásnak adták át a járművek kormányát a látogatók, de még mindig elmondható, hogy a veterán tűzoltóautó az igazi kedvenc kicsik és nagyok körében.

Somogy laktanyáiban több mint kétezer-egyszázan nyertek betekintést a tűzoltók mindennapjaiba.  

Időpont: 
hétfő, 2024, május 27 - 21:21

Állásajánlatok Kaposváron