Kaposvári diákokat díjaztak tanulmányi versenyeken elért eredményeikért

Ünnepélyes keretek között adott át díjakat tegnap az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja az általa szervezett tanulmányi versenyek Somogy vármegyei díjazottjainak.

 

Az immár hagyományosnak számító díjátadót a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban tartották. 

Összesen 11 különböző versenyt hirdetett meg a 2023/24-es tanévben az OH Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központja Somogy és Tolna vármegyében, ezeken közel 3000 diák vett részt. A versenyek Somogy vármegyei fordulójának 1-3. helyezettjei könyvutalványt, a felkészítő pedagógusok díszoklevelet vehettek át az eredményekért.

Az előző tanévhez képest több versenynél is megduplázódott a résztvevő tanulók létszáma. Ilyen volt például az Ex Libris Szövegértő olvasási verseny (Somogyban 44, Tolnában 22 csapat részvételével), a Dunántúli Esélyteremtő matematikaverseny (237 és 97 fő) és a „TörpMatek” alsó tagozatos vármegyei esélyteremtő matematikaverseny (24 és 15 csapat). Megháromszorozódott a jelentkezők száma a vármegyei angol nyelvi versenyre: Somogyban 284, Tolnában 195 tanuló indult a megmérettetésen. Továbbra is népszerű a Ránki György dunántúli történelemverseny (137 és 57 fő), a Tolna és a Somogy vármegyei középiskolai angol műfordító verseny (125 és 129 fő), a „Hétfejű Tündér” komplex alsó tagozatos csapatverseny (25 és 20 csapat) és az „Ismerem a technikai környezetemet” – Technika és tervezés tantárgyi dunántúli verseny (69 és 77 fő). Idén új területként biológiából is szerveztek versenyt: a vármegyei középiskolai biológiaversenyen Somogyban máris 118 tanuló indult. A legrégebbi versenyek közé tartozik a Vármegyei József Attila szavalóverseny, erre idén több mint 60-an jelentkeztek.

A díjakat dr. Kis Szilvia Zsuzsanna, az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, Sinka Szilvia Krisztina, a Kaposvári Tankerületi Központ tankerületi igazgatója, Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója és Vámosi László, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója adta át.

A tanulmányi versenyeken a létszámemelkedés nemcsak a tehetséges gyerekek számának növekedésével magyarázható, hanem köszönhető azoknak a pedagógusoknak is, akik fontosnak tartják a tehetséggondozást.

Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak! 

Időpont: 
csütörtök, 2024, június 6 - 20:19

Állásajánlatok Kaposváron