Eltömődött áteresz, elöntött udvarok Somogyban

Megtelt az árok vízzel Marcali, Kaposvári utcájában hétfő délután. A felgyülemlett esővíz pedig utat tört magának a házak felé, egy autó nem tudott kijutni az elárasztott udvarból.

Eltömődött az áteresz, ezért a vízelvezető nem tudta betölteni funkcióját. A hirtelen nagy mennyiségben lehulló csapadék pedig a lakóházak udvarán gyűlt össze. A marcali hivatásos tűzoltók megtisztították az árok átereszét, ezt követően apadni kezdett a víz az utcában. 

 

Ugye önnél ilyen nem fordulhat elő?

 

Az ingatlanok gondos gazdái minden egyes vihart követően szemrevételezik az árkokat, mert tudják, ez az ő feladatuk. Az átereszek könnyedén eldugulhattak a lehullott falevelektől, faágaktól, sártól, törmelékektől, és így a vízelvezető-rendszerek nem tudják betölteni a szerepüket.

 

Még idejében győződjön meg róla, hogy szükség van-e a vízelvezetők karbantartására! A víz útjába kerülő bármilyen akadály (pl.: a partoldal elburjánzott növényzete) ugyanis meggátolja a víz elfolyását, vagy felduzzasztja azt. Az ön kertjében vagy akár otthonában is kárt tehet a víz. A házak felázhatnak, veszélybe kerülhet azok állaga. Ne kockáztasson!

Állásajánlatok Kaposváron