Veszélyjelzést adtak ki a hőség miatt Somogyra is, érkezik a kánikula

 A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz .   

 

Az előrejelzés szerint dél felől egy anticiklon áramlási rendszerében forró, afrikai eredetű száraz léghullámok érkeznek az ország fölé. Napról napra melegebb lesz, a hét közepén helyenként már 35 fok feletti csúcsértékeket mérhetünk.

 

Kedden is a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy jelentéktelen futó zápor csak elvétve alakulhat ki. Nyugaton és északnyugaton megélénkül a délies szél. A hajnali 12-20 fokot követően délutánra 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.

 

Szerdán az esernyőkre sehol sem lesz szükség, annál inkább a napszemüvegekre és a szalmakalapokra. Sok-sok napsütésre számíthatunk. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Tovább melegszik az idő,


A csúcshőmérséklet már 31 és 37 fok között alakul.

 

Az ezt követő napokban is kitart a kánikula az ország legnagyobb részén, csütörtökön 29-36, pénteken 32-38 fokot mutathatnak majd a hőmérők a legmelegebb órákban.

 

   Szerdára Somogyra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. Csütörtökön és pénteken pedig másodfokú riasztás lép életbe a hőség miatt.

 

Állásajánlatok Kaposváron