35 fokos hőségben telnek majd az iskola első napjai

Rendkívüli meleggel köszönt be a 2024-es meteorológiai ősz, ugyanis a térségünket kitöltő forró levegő még szeptember első napjaiban is vendégünk marad.

Ez annyit jelent, hogy első őszi hónapunk, így a tanév első napjaiban is országszerte maradnak a 30 fok fölötti maximumok, sok helyen a 35 fokot is elérheti, sőt meg is haladhatja a csúcshőmérséklet, a legmelegebb tájakon 36-37 fok lesz.

 

Ez legalább 10 fokkal magasabb a szeptember elején megszokottnál, amikor is jellemzően 26-27 fok körül alakulnak az átlagos napi maximumok. Jelentős lehűlés, őszies fordulat egyelőre nem is látszik.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő átmenetileg zápor, esetleg gyenge zivatar. Az északnyugati tájak kivételével többfelé élénk marad az északkeleti szél. Délután 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

 

Hasonlóan meleg lesz pénteken is. Napos, csapadékmentes időre van kilátás. Az északi-északkeleti szél délen és keleten időnként megélénkülhet.

 

Hétvégén sem jön lényeges változás, marad a kánikula, hajnalonként 15-22, délutánonként 32-37 fokot mérhetünk. Túlnyomóan napos időben lesz részünk, csapadék nem várható. A légmozgás többnyire mérsékelt, helyenként élénk lesz.

 

 

Állásajánlatok Kaposváron