Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar és az ifjúsági zenekar koncertje

Időpont: 
2019/08/03 - 18:00
2019/08/04 - 10:15

Vonyarcvashegyen, Kaposváron és Marcaliban is koncertezik az idén ötödik alkalommal összehívott Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar és a három éve elindított Dél-Dunántúli Regionális Gyermek – Ifjúsági Fúvószenekar.

Tóth Bence harsonaművész, fúvószenekari karmester és Tóth Ada klarinéttanár, a Dombóvári Zeneiskola igazgatója évről évre meghirdeti azt az egyhetes zenei tábort, ahová amatőr és profi zenészeket egyaránt várnak. Az együttest az ötletgazdák azzal a céllal hívták életre, hogy hazánk fúvószenét kedvelő, fúvós és ütős hangszereken játszó fiataljait összefogják és olyan válogatott együttest hozzanak létre, amely a világ bármely pontján megállja helyét.

A zenészek július 29-étől táboroznak Marcaliban, az ottani zeneiskolában próbálnak. Tóth Bence karnagy elmondta, a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a sokféle fúvószenei kultúrából érkező profi és amatőr zenésszel a koncertek anyagát mindössze egy hét alatt összedolgozzák. A próbákon ezért koncentrált munka folyik.

A három éve útjára indított gyermek zenekarban csillogó szemű kis zenészek játszanak, akik a hétvégén a felnőtt zenekarral közös koncerten lépnek majd fel. Közülük a legügyesebbek szólót játszhatnak vagy a következő táborban akár már a nagyok között fújhatnak. A gyermek zenekarban Kerekes Béla, a Dombóvári Zeneiskola tanára és Vörös István Zalaegerszegi Zeneiskola tanára, a Zalaegerszegi fúvószenekar karnagya vezényelnek.

Augusztus első hétvégéjén három helyszínen ad koncertet a két zenekar. 2-án, pénteken 18 órától a Vonyarcvashegyi Strandon, 3-án, szombaton Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában, és 4-én, vasárnap 10.15 órától a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony Templomban.

Facebookos játékaink szabályzata