Pusztító a szélvihar, dőlnek a fák, hullanak a cserepek

Fákat döntött ki, épületek tetejét bontotta meg a viharos szél a Dunántúlon. Somogy megyében, Balatonlellén kidőlt egy harmincöt méteres fa a Várszói úton.

A balatonboglári önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kaposváron, a Virág utcában egy családi ház tetejének két elemét a szél feltépte, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói megszüntették a veszélyhelyzetet. Siófokon, a Vörösmarty Mihály utcában egy körülbelül nyolc méter magas diófa ága lehasadt, teljes útzárat képezve. A város hivatásos tűzoltói motoros fűrésszel avatkoznak be. Nagyatádon, a Somssich Eszter utcában egy ötven centiméter átmérőjű fa egy házra dőlt, megrongálta az épület tetőszerkezetét. Egy másik fa is veszélyesen megdőlt. A nagyatádi hivatásos egység mindkét fát eltávolítja. 

Kaposváron a garázsvárosban felszakította a tetőt a szél, de több helyen szakadtak le szerkezeti elemek a házakról, törtek le ágak.

Megbénult a kompközlekedés is az ítéletidőben.A viharos szél és a hullámzás miatt nem közlekedik a balatoni komp február 10-én – tájékoztatta az utazókat honlapján a Balatoni Hajózási Zrt.

Fotónk illusztráció.

HASZNOS

 

 

Facebookos játékaink szabályzata