Koronavírus: 11 fertőzött van Somogyban

Ahogy arról korábban tájékoztattak, a koronavirus.gov.hu-n több adatot is megosztottak a fertőzöttekkel és az elhunytakkal kapcsolatban.

 

Először az elhunytakkal kapcsolatos információkat tették közzé, majd az ígért megyei adatokat. Eszerint Somogy megyében 11 fertőzött van jelenleg. Arról, hogy helyileg ők hol vannak pontosan, melyik településen arról nem tettek közzé információt. Ami a korábbi hírek alapján viszont, biztosan tudható, hogy egy fő Kaposváron, egy fő Barcson és egy Balatonlellén fertőződött meg, a többi nyolc beteg tartózkodási helyét nem közölték.

Baranyában egyébként 19 fertőzött van jelenleg, Tolnában és Zalában egyaránt 7 fő.  Budapesten van a legtöbb fertőzött 232 fő, Pest megyében ezen kívül 98. Győr-Moson-Sopron a következő a sorban itt 26 fertőzött van, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 25.


Szerdán 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A koronavirus.gov.hu-n közzétett információk alapján, az elhunytak között többen vannak, akik szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedtek és a magas vérnyomás is jellemző problémájuk volt. Négy ember volt, akik 60 év alattiak, a többiek mind idősebbek jellemzően hetven évnél idősebbek. 

Facebookos játékaink szabályzata