Újabb koronavírus fertőzött Somogyban

Újabb 25 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma május 29-én.

 

Somogy megyében már hetek óta nem volt új koronavírus fertőzött a koronavirus.gov.hu hivatalos információi alapján. Most megtört a tendencia, és a térkép adatai szerint Somogyban van egy újabb fertőzött. Ezzel 29-re emelkedett a koronavírussal fertőzött személyek száma a megyében. A 29 fő az összes embert jelzi, aki eddig megfertőződött, tehát benne vannak azok is, akik már meggyógyultak. Az újabb fertőzöttről nem lehet tudni, hogy melyik településen él, arról nem közöltek információt. Viszont ebből is látszik, hogy a vírus még mindig itt van, ezért fontos az óvatosság és a szabályok betartása.

 

Az országban  újabb 8 krónikus beteg hunyt el. Ezzel 517 főre emelkedett az elhunytak száma, 2024-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1300 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 42%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Facebookos játékaink szabályzata