30 éve fagyiznak a kaposváriak a Hófehérkében

A Hófehérke fagyizó 1989-ben nyitott meg és azóta generációkat szolgáltak ki az Arany János utcai cukiban.

A fagylalt persze nem ugyanaz mint 30 évvel ezelőtt, hiszen a receptet folyamatosn finomítják, javítgatják. Sokkal finomabb és tartósabb a fagylalt, mint évtizedekkel korábban, tudtuk meg Koncz Krisztiántól a fagyizó üzemeltetőjétől, aki egyébként maga készíti a hűs finomságot saját műhelyében. Ahogy a fagyi változott, úgy alakult át a fagyizó közönsége, hiszen, akik annak idején gyerekként fagyiztak itt, ma már felnőttek, sőt sokaknak már gyermeke is van, akikkel sokszor együtt érkeznek a fagyizóba.

A legnépszerűbb fagyik az alapízek, úgy mint a vanília, csokoládé, citrom, eper, de ahány ember annyiféle ízlés. Van, aki csak a gyümölcsös ízeket kedveli, van aki a tejes ízekért rajong. Amire Krisztián a legbüszkébb az a homoktövis virágporral elnevezésű fagylalt, amely valódi homoktövisből és virágporból készül, és 2017-ben első helyezést ért el a gyártók versenyében. Ezt egyébként mi is megkóstoltuk, és valóban nagyon finom, kellemesen fanyar, frissítő hatású és még egészséges is, hiszen a homoktövisnek számos jó hatása ismert.

Krisztián egyébként azt tapasztalta, hogy a fagyizási kedvet nem vette el a pandémiás helyzet, sokan érkeztek a fagyizóba idén tavasszal. A Hófehérke egy igazi békebeli fagyizó, ahová jól esik betérni egy-egy nyalatra, és mindenki megtalálhatja itt a kedvencét legyen az frissítő gyümölcsfagyi vagy valaemlyik tejes finomság.

Időpont: 
szombat, 2020, június 13 - 10:12

Állásajánlatok Kaposváron