Pénteken 35 fok, szombaton este viharral érkező hidegfront várható

Pénteken napközben sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúl fölé érkező fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést. Csapadék nem várható.

 

A gyenge, vagy mérséklet déli szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk lökések is kísérhetik. A hőmérséklet igen magasra, általában 31 és 36 fok közé emelkedik. Késő estére 20 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál továbbra is melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Szombat reggelre várhatóan a Dunántúlon a magasszintű felhőzet megnövekszik, de a délelőtt folyamán csapadék még nem várható.  A hőmérséklet általában 13 és 18 fok közé csökken.Délután nyugat, északnyugat felől egy markáns hidegfront éri el hazánkat. Hatására a Dunántúlon már erősen felhős lesz az ég, míg keletebbre változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet és némi középszintű felhőzet szűri majd a napsütést. A frontálzóna csapadékzónája a jelenlegi számítások szerint valamikor a késő délutáni, esti órákban éri el a nyugati határt és ekkor a frontvonalon itt illetve délnyugaton már záporok, zivatarok...

 A csúcshőmérséklet 26 és 37 fok között alakul, de délután a Dunántúlon hirtelen jelentősen visszaeshet a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben a Dunától keletre eshet, majd délutánra mindenhol megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. A szeles időben 19-26 fokot mérhetünk.

Facebookos játékaink szabályzata