60 kerékpárt regisztráltak a kaposvári rendőrségen kedden

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei 2020. július 14-én Kaposváron, a főkapitányság bejáratánál várták az érdeklődőket.

 

A rendőrök 60-nál is több kerékpárt regisztráltak az országos programba, de a kiemelt érdeklődésre tekintettel a közeljövőben további időpontok kerülnek még meghirdetésre!

 

A regisztrációkor a bicikliket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látják el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

 

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A kétkerekűek azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

 

A témát illetően fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

 

Mindig zárják le a kerékpárjukat, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!

Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítsék a járművet!

Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyják biciklijeiket – ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

Facebookos játékaink szabályzata