Elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, a többi tömegrendezvény sorsa kérdéses

 - A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légiparádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz - jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

    Gulyás Gergely indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban.

    A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak.

A kormány arról is döntött, hogy tömegközlekedésen, boltokban, vendéglátóhelyeken továbbra is kötelező a maszk.

AUGUSZTUS 15-IG MARADNAK A KORLÁTOZÁSOK AZ 500 FŐNÉL NAGYOBB RENDEZVÉNYEKRE, A TOVÁBBIAKRÓL VISZONT JÚLIUS VÉGÉN DÖNTENEK.

A tömegrendezvényekre vonatokozó döntés azt jelenti, hogy csak július végén dőlhet el több tucat nyár végére szervezett tömegrendezvény sorsa. Mivel augusztus utolsó hetére szerveznek egy csomó könnyűzenei fesztivált (B. My Lake, Strand, Fishing On Orfű, EFOTT, Veszprémi Utcazene Fesztivál, SZIN, Kolorádó), a kormány döntése még rosszabb helyzetbe hozta a szervezőket, hiszen alig két hetük marad a kormány döntéséhez igazodni. 

Gulyás szerint ugyanakkor több érv szól ma amellett, hogy ne enyhítsenek július végén sem. Hozzátette,  ha augusztus végére sem változik a vírushelyzet, akkor a kormány be tud vezetni egy olyan támogatási programot, ami a magyar zeneipart támogatja, így a kormány nyitott arra, hogy a szektort segítse majd az őt ért veszteségek miatt.

Forrás: MTI, Index

Facebookos játékaink szabályzata