Figyelem! Szalmonellás tojások kerültek a kaposvári Lidl üzleteibe

A fogyasztók egészségének védelme érdekében az Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét, amelyen a megadott csomagolóüzem azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel: 

 

Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001 

Minőségmegőrzési idő:

27.07.2020 

01.08.2020 

07.08.2020 

14.08.2020 

 

 A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak.

A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani. 

Az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el. A honlapon elérhető listában nem szereplő üzletekben a termék nem került forgalomba. 

 

Amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is  visszatérítik. A termékvisszahívás kizárólag a fenti csomagolóüzem azonosítójú és minőségmegőrzési idejű 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékünket érinti, a termék más csomagolóüzem számú és minőségmegőrzési idejű tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékekre a visszahívás nem vonatkozik. 

 

Somogyban a három kaposvári Lidl mellett érintett a balatonlellei, a barcsi, a nagyatádi, a siófoki, a fonyódi, a csurgói és a Marcaliban található bolt is. 

 

A termék gyártója az Aranykorona Zrt. elnézést kér az okozott kellemetlenségért. 

 

Forrás: lidl.hu

 

 

Facebookos játékaink szabályzata