Csütörtökön megnyílik az új felüljáró Kaposváron

Újabb fontos állomásához érkezik el a Kaposvári Közlekedési Központ kivitelezése – megnyílik az új közúti felüljáró.

 

Csütörtökön 0 órától megnyílik a forgalom előtt Kaposvár új közúti felüljárója, illetve megszűnik a Béla király utcai szintbeni vasúti-közúti csomópont, a sorompók előtti hosszas várakozással együtt.

 

Az új hídon és a többi létesítményeken – a kis Kapos-hídon és a rézsűkön – egyelőre legfeljebb 30 km/h-val haladhatnak az autósok.

Hamarosan a gyalogosok és a kerékpárosok számára  elérhető lesz egy új  átkelő is a vasúti síneknél, annak átadásáig ők is csak az új felüljárón keresztül közlekedhetnek.

A beruházáshoz kapcsolódóan a felüljáró mindkét oldalán körforgalmi csomópontok épülnek. Csütörtöktől már a Baross Gábor utcánál lévőt is szabályosan, jobbra történő behajtással használhatják a közlekedők, a híd túlfelén lévőből azonban egyelőre csak a Béla király utca felé lehet autózni, mivel a fürdő felé vezető szakaszt még építi a kivitelező.

A Hársfa utca alsó szakasza változatlanul egyirányúsított, ezért a Baross Gábor utca felől érkezők vagy az új felüljáróra hajthatnak fel, vagy a cukorgyár teherportájáig juthatnak el.

Forrás: https://www.facebook.com/nipkaposvar/

 

 

Facebookos játékaink szabályzata