Veszélyjelzést adtak ki Somogyra a zivatarok miatt

Somogy megyében vasárnap és hétfőn is zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! 

 

A déli óráktól a Dunántúlon és Duna-Tisza közén, a hegyvidékeken és kis eséllyel a Viharsarokban alakulhat ki néhány zivatar, amelyeket átmeneti erős vagy viharos széllökés (60-80 km/h), intenzív csapadék (10-20 mm), illetve jégeső (~ 1 cm átmérő) kísérheti. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

 

Hétfő délutántól ismét zivatarok várhatók, legnagyobb eséllyel és számban a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, legkisebb eséllyel pedig délkeleten számíthatunk kialakulásukra. A zivatarokhoz hétfőn is a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulnak: viharos széllökés (60-80 km/h), intenzív csapadék (10-20 mm), illetve jégeső (~ 1 cm átmérő) kísérheti őket. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerdán a Dunántúlon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés és délután elszórt záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Délután 27-32 fok valószínű. Csütörtökön napos időre, 28-32 fokos maximumokra van kilátás. Zápor, zivatar néhol nyugaton alakulhat ki.

 

A napi középhőmérséklet a nyugati határszél kivételével ma szinte mindenhol meghaladja a 25 fokot, nagyvárosokban akár a 27-et is. Hétfőn a hőség leginkább az Alföld és a főváros területére koncentrálódik.

 

Facebookos játékaink szabályzata