Átadták a Kaszás Attila-díjat a Csikyben

Földes Tamás, a Budapesti Operett Színház színművésze kapta a Kaszás Attila-díjat –jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár szeptember 11-én, a kaposvári Csiky Gergely Színházban tartott, szeptember 15-én 21 órától az M5 csatornán is megnézhető Országos Színházi Évadnyitó keretében.

 

Mintegy 23 társulat tagjai választották ki szavazataikkal az év elején a három idei jelöltet,akik közül a közönség voksai alapján került ki a győztes. A közönség Csankó Zoltánra (Győri Nemzeti Színház), Földes Tamásra (Budapesti Operettszínház) és Vlahovics Editre (szombathelyi Weöres Sándor Színház) szavazhatott a megújult www.kaszasattiladij.hu oldalon augusztus 23-áig.

Nem tudta volna egyedül végrehajtani ezt a nagyszerű feladatot a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft., évek óta nagy összefogás kíséri az elismerés átadását. 

A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila színművész szellemi hagyatékának ápolását szolgálja, hisz a fiatalon elhunyt színész mindig komoly szerepet vállalt azon társulatok közösséggé formálásában, ahol dolgozott. A díj odaítélésének egyik fő kritériumaként a kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerepet jelölték meg az alapítók.

A tavaly megújult honlapon keresztül több ezren adták le a szavazataikat.

 

Az idei Országos Színházi Évadnyitó Gála keretében átadták a Hevesi Sándor –díjakat is, amelyet idén:

 

Bán Teodóra, kulturális menedzser

Árkosi Árpád rendező

Monori Lili, színésznő kapták.

 

Fotó: Cservölgyi Zsófia

Időpont: 
péntek, 2020, szeptember 11 - 21:00

Facebookos játékaink szabályzata