Lázmérés az iskolában, ingyenes influenza elleni oltás, hatósági áras tesztek

Az egészségügy felkészült a koronavírus-járvány következő hullámának kezelésére - jelentette ki szombat reggel közösségi oldalára feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

   

Nem béníthat meg bennünket újra a vírus - jelentette ki Orbán Viktor.    Kiemelte: több mint tízezer szabad kórházi ágy van, ha romlana a helyzet, a lélegeztetőkészülékek "rendben vannak", a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre. Ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a koronavírust - szögezte le a kormányfő.    

    A videóban Orbán Viktor arról beszélt:a szerdai kormányülésre készítettek elő jónéhány döntést.

  1. Szeretnék kikényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok látogatására, közlekedési eszközök használatára kidolgoztak, érvényesíteni is tudják.  Hangsúlyozta: tisztelettel kérik az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzájuk kötni.   
  2. Az iskolákat tudják üzemeltetni, három iskolát és tizenhat óvodát kellett eddig bezárni, a többi helyen az oktatás "többé-kevésbé megszokott rendben zajlik".
  3. Október elsejétől az iskolába belépéskor lesz kötelező testhőmérséklet-mérés is.     
  4. A kormány közel áll ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudják határozni. A tesztek hatósági árasak lesznek, hogy pontosan hány forint, arról a szerdai kormányülésen döntenek majd.
  5. Az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban.     

 

A miniszterelnök az operatív törzs ülése után gazdasági kabinet tagjaival folytat megbeszélést, "mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a másik pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét" - fogalmazott.

 Forrás: MTI

Facebookos játékaink szabályzata