Közel 4500 ember lett pozitív a csoportos gyorsteszteken

Lezárult a célzott, csoportos gyorstesztelés első köre, az operatív törzs közölte a részletes adatokat keddi tájékoztatóján.

 

A csoportos, célzott gyorstesztelésnek 181 506-an vetették alá magukat önkéntesen. Közülük 2,44 százalék, vagyis 4436 fő adott pozitív mintát – mondta el az operatív törzs keddi tájékoztatóján György István területi közigazgatásért felelős államtitkár. Hozzátette: az operatív törzs ennél azért nagyobb tesztelői aktivitásra számított.

 

A bölcsődei dolgozóknál 79 százalék tesztelt, az óvodai dolgozók 74 százaléka, az általános iskolákban, oktató-nevelő munkában résztvevők 73 százaléka. A szociális intézményekben több mint 22 ezren végeztették el a tesztet, itt 3,73 százalékos volt pozitív eset aránya. A szakképző intézményekben 64 százalékos a részvételi arány mellett 2,6 százalékos volt a pozitivitási ráta. 

 

Az egészségügyi dolgozók közül kicsivel több mint 10 ezer főt teszteltek.

A gyorstesztelés második köre elkezdődött, mindenkit arra biztatott György István, hogy vegyen részt, akár azok is, akik már teszteltek. Hangsúlyozta: bár a közbeszédbe bekerült, hogy valakit esetleg hátrányként érhet, ha nem vesz részt a tesztelésben, senkit semmilyen hátrány nem érhet, ha nem megy el tesztelni.

A következő körben az államigazgatásban és az ügyfélszolgálatokon dolgozókat tesztelik.

Fotó: MTI/Komka Péter

Facebookos játékaink szabályzata