Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést Somogyra

Szerdán délutántól, estétől Somogyban gyenge hószállingózás kezdődhet, de késő estig, éjfélig még érdemi mennyiség nem valószínű.

 

Ugyanakkor késő estétől a csapadék formája  egyre több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált. Csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat. (A nyugati határnál tarthat ki legtovább a csapadék havazás formában.)

 

Csütörtökön délelőtt tartós ónos esőre, néhol havas esőre kell készülni. Délután, este csökken az ónos eső valószínűsége, élénk délkeleti széllel enyhébb levegő érkezik. Borús időben, elszórtan, változó intenzitással esik az eső. Éjjel erősebb délkeleti szél támad. Borongós idő, helyenként kisebb eső várható.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel -1,

csütörtök délután 3,

péntek reggel 2 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken és a hétvégén meg-megerősödő déli szél hoz további enyhülést. Szombaton változóan felhős-napos kellemesebb, pénteken és vasárnap borongósabb, kellemetlenebb időre számíthatunk, és főként északon eső, illetve a határszélen havas eső, a hegyekben hó is lehet.

- Hétfőn, kedden, a nyugati országrészben napos, míg keleten borongós időre van kilátás, ott kisebb esővel. Megnyugszik az idő, legyengül a szél.

 

Fotó: sarahharding képe a Pixabay -en.

Facebookos játékaink szabályzata