Így kerülheted el a karácsony előtti csomagküldés és online rendelés csapdáit

Dübörög a karácsonyi szezon, a napi beérkező csomagmennyiség átlagban kétszer akkora, mint egy nyári napon jellemző. A kereskedelmi akciók hatására egyértelműen megemelkedett a csomagmennyiség.

 

 

A 2019-es csomagszezon legerősebb napjait is meghaladó mennyiség érkezett november utolsó hetében és december első két napjában a Magyar Postához, a tavalyinál tehát jóval erősebb karácsonyi szezon várható.

 Az évről évre erősebb karácsonyi szezon mellett forgalomnövelő tényező maga a járvány is. Az elmúlt két hét adatai szerint a pandémia második hulláma is adott egy lökést az online kereskedelemnek. 

 

A Posta adatai szerint a 2020. novemberi belföldi csomagforgalom közel 30 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. A fokozott forgalom – a tapasztalatok szerint - karácsonyig kitart.

 

A Magyar Posta logisztikai üzemeltetési igazgatója szerint a következő hetekben  még inkább érdemes figyelni arra, hogy az adott webáruház milyen szállítási időt vállal, illetve mi az az utolsó időpont a rendelésre, amikor garantálják a csomag karácsony előtti érkezését.

A Posta továbbá javasolja, hogy a megrendelés véglegesítése előtt a vásárlók ellenőrizzék a címadatokat, és mindenképpen oda kérjék a csomagot, ahol biztosan át tudják azt venni. Az utóbbi időben ugyanis azt tapasztalható, hogy jelentősen megemelkedett a címmódosítást kérő ügyfelek száma. A küldemény kézbesítési ideje ilyenkor meghosszabbodhat, a csomag végül akár csak 1-2 nappal később juthat el a módosított címhelyre.

 

A járvány miatt többen adhatnak fel csomagot a postákon a szeretteiknek, mint a korábbi években. A Posta azt javasolja az ügyfeleknek, hogy ne halogassák a feladást az utolsó napokra.

A legbiztosabb, ha december 18-ig feladják a csomagot, hogy az ünnep előtt megérkezzen a címzetthez.

 

Facebookos játékaink szabályzata