Több autó is elakadt a jeges utakon a Zselicben

A hétvégi  havazás sokakat arra késztetett, hogy kimenjenek a természetbe egy kis szánkózásra vagy hócsatára.

 

Sokan voltak, akiknek nem volt elég a Városliget vagy valamelyik park, mertek nagyot álmodni és Zselici Csillagpark illetve a Ropolyi tó területét célozták meg családostul. Valószínűleg a többség  már nem volt ennyire lelkes, amikor a jégbordás, havas utakon elakadtak a járműveik.

Valaki arról számolt be, hogy a kora délelőtti órákban még biztonságban kijutott a területre, ám amikor visszaindult volna konstatálta, hogy az autók annyira kijárták az utat, hogy a korábban hóval borított felületet már jég fedi. Ennek köszönhetően aztán az autók elkadtak illetve csúszkálni kezdtek.

 

Időközben a Zselici Csillagpark közösségi oldalára is felkerült egy figyelmeztetés vasárnap délután 4 óra előtt valamivel:

"Felhívjuk figyelmüket, hogy az erdei utak jó része jeges, amit sok helyen a frissen hullott hó elfed."

 

 

Akik kint jártak arról számoltak be, hogy volt akit kötéllel kellett elvontatni, de akadt olyan autó, amit többen toltak meg, hogy el tudjon indulni. Szerencsére többen is voltak, akik segítettek a bajba jutott autósoknak,  egy erdészeti pickup, és pár lelkes terepjárós segítő néhány rendőr irányításával igyekezett megoldani a problémákat. A helyszínre egyébként a Kötél egyesület is megérkezett.

Fontos lenne mindenkinek mérlegelnie,  rendelkezik-e elég vezetési tapasztalattal, hogy egy ilyen helyzetben is megfelelően tudja uralni a járművet és ilyenkor azt is célszerű átgondolni, hogy vajon egy kis hó tényleg ér-e ennyit.

Időpont: 
vasárnap, 2021, január 17 - 16:43

Facebookos játékaink szabályzata