Március 1-től változik a buszok menetrendje, az utasok igényei szerint alakították át

A március 1-től életbe lépő változtatások során a legfontosabb szempont az volt, hogy a munkába és iskolába, valamint az onnan haza igyekvőket teljes mértékben kiszolgáljuk, és  könnyebben lehessen eljutni a boltokba, a bevásárlóközpontokba és az egészségügyi intézményekbe – mondta Turnai Károly a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatója.

 

A helyi autóbuszállomáson keresztül átmenő, összekapcsolt járatoknak köszönhetően pedig kevesebbszer kell majd átszállniuk az utasoknak.

A tervezés során nemcsak közlekedési szakértők véleményét kérték ki, hanem olyanokét is, akik a legjobban ismerik a helyi viszonyokat: így a buszsofőrökét, az utasokét és a civil szervezetekét is.

 

Turnai Károly úgy fogalmazott: utasbarátabb, ütemezettebb, áttekinthetőbb lesz ezentúl a tömegközlekedés, amely naponta mintegy 30 ezer utast szolgál ki.

 

Zanotta Ilona, a Kaposszentjakabi Nyugdíjas Egyesület vezetőségi tagja szerint az idősebb korosztályt sokban segíti majd, hogy több vonal érinti a kórházat, és több járat megy majd a városi fürdőhöz, így a gyógykezeléseket is rugalmasabban lehet majd tervezni. 

A változásokról  nemcsak a szokásos menetrendi füzetéből tájékozódhatnak az utasok, hanem itt is elérhető. Emellett hétfőtől az adott járaton is lesz egy kis szóróanyag a rendszeresen azon a buszon utazóknak, valamint több helyen – buszokon, megállóknál, végállomáson – is találnak olyan QR kódot, amelyet okostelefonjukkal beolvasva információt kapnak.

Facebookos játékaink szabályzata