Bérdi Dániel borai a családi hagyományt viszik tovább a Kaposvár melletti pincészetben

Bérdi Dániel nagyszülei az 1960-as évektől foglalkoztak borkészítéssel.

 

Dániel  2018-ban úgy gondolta, hogy párjával megpróbál felmenői nyomdokába lépni és továbbviszi ezt a családi hagyományt. Így kezdtek el borászattal foglalkozni és megkezdte munkáját a Bérdi Pincészet a balatonboglári borvidékhez tartozó Kaposvár mellett elhelyezkedő Telekhegyen.

 

 

A kis pincészetben foglalkoznak szőlőtermesztéssel, palackozással és itt állítják elő finom boraikat is. Bérdi Dániel szívét, lelkét beleadja a bor elkészítésébe, saját maga gondoskodik a legkiválóbb minőségről.

 

 

A Bérdi pincészetnek jelenleg két féle száraz bora van, olaszrizling és kékfrankos, de hamarosan forgalomba kerülnek a 2020-as boraik is. Idén terveznek rosét és több fajta fehér és vörösbort készíteni, ez viszont csak akkor lesz lehetséges, ha bővítik területüket illetve pincéjüket. A pincék bővítése több bor tárolására ad majd lehetőséget.

Boraik a saját maguk által megtermelt és ugyanannyi rész vásárolt szőlőből készülnek. 

 

 

Céljuk hogy népszerűsítsék a kisebb Dél-balatoni borászatokat és az általuk készített borok fogyasztói élményt nyújtsanak. A Bérdi pincészet borai nőnapi ajándéknak is kiválóak, akik ezeket a finom italokat választják biztosan ünnepi hangulatban tölthetik el ezt a különleges napot, amikor a hölgyeket ünnepeljük. 

A borokat a kaposvári Kulipintyóban vásárolhatjátok meg!

Időpont: 
kedd, 2021, március 2 - 20:23

Állásajánlatok Kaposváron