Tovább nőtt az aktív fertőzöttek szám az elmúlt egy hétben Kaposváron

 - Kaposváron 1231 aktív fertőzött van, a Kaposi Mór Oktatókórházban 201 embert ápolnak, ebből  103 kaposvári - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere a Rádió Mostnak adott interjújában. 

 

Összehasonlításul mutatjuk az elmúlt hét adatait: akkor 1096 aktív fertőzött volt a városban, 169 fő volt kórházban, ebből 81 volt kaposvári. 

 

Ugyanakkor a polgármester arról is beszélt, hogy úgy tapasztalja lazul a kaposváriak fegyelme, nem szabályosan hordják a maszkot sokan, jó lenne ha mindenki betartaná a szabályokat. 

 

Az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben a héten  csökkent az ügyeletet kérők a száma. A bölcsődék 39, az óvodák 5 százalékos kihasználtsággal működnek.

A polgármester arról is beszámolt, hogy a héten folytatódott az a konzultációsorozat, melynek keretében korábban a helyi gazdasági élet szereplőivel és az intézmények vezetőivel egyezetetett a város vezetője. 

Szita Károly azt is elmondta, hogy  az oktatási intézmények igazgatóit foglalkoztatja az érettségi és az újranyitás lehetősége is. 

A programszervezőkkel is konzultál majd a polgármester, arról is beszélnek, hogy milyen rendezvények várják a kaposváriakat, remélhetőleg már nyár végétől.

Facebookos játékaink szabályzata