Lopótökből készülnek a varázslatos lámpák és ékszerek

Vica (Kerekesné Tóth Éva) először hobbiból kezdett el lámpákat készíteni. Elsőként gyermekeit, közelebbi rokonait ajándékozta meg velük, de úgy alakult, hogy beleszeretett a lámpakészítésbe.

 

Fantasztikus érzés "örömet" alkotni mások számára – mondta Vica. – Emlékszem, kisgyermekként miként csodáltam a szikrázó karácsonyi fényeket, a díszek csillogását, mely megteremtette az el nem feledhető puha, meleg hangulatot, kizárva a kinti fagyos, hideg éjszakát. Ezt a melegséget, romantikus hangulatot igyekszem visszaadni a lámpáimmal. Sokat töprengtem mi legyen az oldalam neve. A nevek többsége, amit szívesen választottam volna már foglalt volt. Mivel nagyon szeretem a kitalált, fantázia világokat, gondoltam megnézem tünde nyelven mit találok. A "tinwi" tünde nyelven szikrát jelent, így lett a vállalkozásom neve TinwiLight-Szikrácska. 

 


 

A TinwiLight-Szikrácska oldalain tehát egyedi tervezésű, kézzel készített lámpák kaphatók, melyek a megrendelő kívánságai szerint készülnek el. Minden lámpában benne van az alkotó szíve-lelke, ami igazán különlegessé és szerethetővé teszi ezeket a gyönyörű fényforrásokat.

Szikrácska oldalon hangulatlámpákat, lopótök lámpákat és ékszereket is nézegethetünk.

 

HANGULATLÁMPÁK

 

A minták egyedi elképzelések alapján születnek. Sok esetben kész elképzeléssel keresik meg a céget, de van, amikor együtt ötletelnek, mi lenne a legjobb választás, persze az is előfordul, amikor szabad alkotás születik, az alkotó kedvtelésére. A minták lehetnek teljesen egyediek, vagy a galériában láthatóak, de fényképek alapján is készülnek hangulatlámpák.

A kisebb lámpatest átmérője 10 cm, a nagyobbé 12,5 cm. A lámpák magassága általában 33 cm, de egyedi megrendeléstől függően változhat a méretük (max. 1 m). A lámpatest fehér színű, kérésre festhető.

 

LOPÓTÖKLÁMPÁK

 

A lopótökből készített lámpák alapja a szárított tök, mely falvastagságtól függően akár a fa szilárdságával is vetekedhet. Felülete jól festhető és faragható. Az elkészítése során a legizgalmasabb feladat a rákerülő minta megtervezése, majd az a szakasz, amikor már kivilágítva felsejlik a falra vetülő minta szépsége. Hosszadalmas a készítési folyamat (akár 2-3 hét is lehet). Finom, aprólékos munkát igényel.

Nappal a szobánk díszeként szolgál éjszaka pedig varázslatos fényből szőtt mintákkal festi meg a falakat.

 

ÉKSZEREK 

 

Lopótökből, faragással, festéssel, égetéssel készített ékszerek. Monogramok, virágok, stilizált egyedi minták, elképzelések megvalósítására is lehetőség van. 

 

Elérhetőség:

https://szikracska.hu

https://www.facebook.com/tinwilight

https://www.instagram.com/tinwilight

Időpont: 
kedd, 2021, május 4 - 08:01

Facebookos játékaink szabályzata