Kaposváron készülnek a Lysande prémium kozmetikumok

A LYSANDE® natural cosmetics vállalkozás Kaposváron készíti Ecocert által minősített bio és natúr alapanyagokból készített natúrkozmetikumait. Horváth Klára a termékeket a saját receptúrái és a saját fejlesztései alapján kézzel készíti. 

 

Miért döntöttél úgy, hogy natúrkozmetikumokkal szeretnél foglalkozni?

Már fiatalon is érdekelt az emberi test és lélek működése, a kémia, a kozmetikumok világa, természet közeli életmód, ezért a tudatos életvezetés terelt a natúrkozmetikumok világába. Sok próbatételt és kihívást kaptam életem során, így rákényszerültem önmagam és a világ mélyebb megismerésére. Végül eljutottam oda, hogy szerettem volna megalkotni a saját natúrkozmetikai márkámat. Hálával gondolok vissza arra, hogy elfogadtam és vállaltam a kihívásokat, mert végre azt teszem, amit szeretek. 

Hogyan indult a vállalkozás?

A fejlesztéseket három évvel ezelőtt kezdtem el otthonomban, de a vállalkozást 2020. őszén tudtam elindítani. Számomra fontos a függetlenség és az, hogy ameddig lehetséges, egy személyes kapcsolati rendszert építsek ki vásárlóimmal és partnereimmel, mert a bizalom a lényeg. A legjobb marketing pedig, ha a termékeket egymásnak ajánlják az emberek. A webáruházam mellett a termékek forgalmazására is magam keresek értékesítési csatornákat. 

 

Mi az, amit fontos tudni a termékeidről?

Száz százalékban természetes, prémium minőségi natúrkozmetikumokat gyártok. Számomra fontos a hatékonyság, a tisztaság, a minőségi alapanyagok és a termék szerethetősége, amitől nélkülözhetetlené és kedvessé válhat a fogyasztó számára. 

 

Alapolajokként értékes, a bőr számára hatékony, hidegen sajtolt, természetes eljárással készült növényi olajokat használok, mint a kamélia - és jojoba olaj. Ezekhez társulnak az olyan antioxidáns hatóanyagokban gazdag olajok, mint a málnamag-, gránátalmamag, melyek hozzájárulnak a bőr fiatalításhoz. 

 

Komplex zsírsavtartalmuk miatt különleges vajakat használok, mint a murumuru vaj és a kokum vaj, melyek a bőr mélyebb rétegeiben hatnak, helyreállítva annak az egyensúlyát és rugalmasságát. 

 

A bőr szerkezeti felépítésében is megtalálható alapanyagokkal dolgozom, mint a ceramid, peptid, hialuronsav, ami azért fontos, mert a bőr ezeket könnyen be tudja építeni. 

 

Ezenkívül a bőrápolás szempontjából fontos vitaminokat használok, mint a niacinamid (B3 vitamin származék), E vitamin és panthenol, melyek a sejtvédelmet biztosítják.

 

Biztosan fontos szempont a környezettudatosság is.

Igen, a csomagolás tervezésénél is fontos szempont volt, hogy környezetbarát anyagokból készüljenek és újrahasznosíthatóak legyenek. 

 

Hogyan készülnek a termékeid?

A termékek létrehozása nagy kreativitást és folyamatos fejlesztést igényel. Amikor megalkotok egy terméket először mindig az alapanyagok összeválogatásával kezdem, figyelembe veszem, hogy azok milyen hatással vannak egymásra, melyik hogyan szívódik fel, hogyan jut be a bőr különböző rétegeibe.  Ehhez természetesen ismernem kell az alapanyagok tulajdonságait, a bőr anatómiáját, ami végzettségemet tekintve nem okoz gondot számomra. 

 

Sok elismerő levél és telefonhívás érkezik. Igyekszem minden kérdésre válaszolni, segítek a termékválasztásban, nyomon követem az elégedettségüket is.

Akik eddig felfedezték a LYSANDE® értékeit, azok nem is szeretnének mást használni.

 

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak? 

Nem gondolkodtam ezen. Amikor kikeverem a készítményeket a saját energiáimat is belerakom. Így létrehozok valamit, ami pont azoknak lesz a legmegfelelőbb, akik a termékeimre rátalálnak. Hiszek abban, hogy a világ egy nagyobb rendezőelv szerint működik, és hiszem, hogy akinek velem, és az általam nyújtott tudással van dolga az megtalál engem.

 

Mi a legnépszerűbb termék?

Mindegyik népszerű, mert ha kombináljuk őket, akkor egymás hatását fokozzák és kiegészítik, így látható és érezhető eredményt nyújtanak.

 

Mik a további terveid? 

Jelenleg arcápolási termékek kaphatóak a webshopban, de a közeljövőben bővíteni szeretném test-és hajápolási termékekkel is.

Egyelőre csak a saját weboldalon és partnereknél lehet megvásárolni őket, de nagyon szeretnék egyszer egy kis márkaüzletet is. Bízom benne, hogy eljön annak is az ideje.

 

Elérhetőségek: 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/lysandenaturkozmetikumok/

Telefon:+36 30 3000 090

Weboldal: www.lysande.hu

Időpont: 
szombat, 2021, augusztus 28 - 10:19

Állásajánlatok Kaposváron