Havazás, havas eső, hajnalban akár -10 fok - így alakul a hét időjárása

Hideg idő és többször havazás is várható a jövő héten. Hajnalonként néhol akár mínusz 10 Celsius-fokot is mérhetnek, illetve napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

    Somogy megyében, hétfőn zömmel erősen felhős lesz az ég. Havas esőre, havazásra, zömmel a délutáni órákban lehet számítani. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 1 és plusz 5, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

    Kedden reggelre foltokban köd képződhet, majd több-kevesebb napsütés valószínű. A nap első felében nem valószínű csapadék, majd délután északnyugat felől beborul az ég, de számottevő csapadék nem hullik.Este is többfelé várható kisebb eső, havas eső, hó egyaránt. Hajnalban általában mínusz 6 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, de a szélvédett fagyzugokban akár mínusz 10 fokig is hűlhet a levegő. Délután 3-7 fokig emelkedik a hőmérséklet.

    Szerdára virradóra is várható kisebb havazás, havas eső, eső.  Délután 5-12 fok várható, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

    Csütörtökön egyre többfelé várható csapadék, kezdetben jellemzően eső lesz, majd a nap második felében elsősorban a hegyekben havas eső, havazás valószínű. A 

    Szombaton napos idő valószínű, érdemi csapadék nélkül. Hajnalra általában mínusz 10 és 0 fok közé hűl le a levegő, a délutáni órákban plusz 2-6 fokot mérhetnek.

    Vasárnap túlnyomóan erősen felhős vagy borult lesz az ég, eső, havas eső, hó egyaránt előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 10 és plusz 1, napközben 0 és plusz 8 fok közötti értékek várhatók - olvasható az előrejelzésben.

Facebookos játékaink szabályzata